Nem mindegy, hogy kinek küldjük a hírlevelet!

Nem mindegy, hogy kinek küldjük a hírlevelet

A cégek 77%-a használja a hírlevelet a marketing eszköztárában. Ez nem meglepő, ha alkalmazkodni szeretnének a fogyasztók megváltozott médiafogyasztási szokásaihoz. Minden cég szempontjából a közvetlen elektronikus levél talán a legegyszerűbb formája annak, hogy kapcsolatban maradjon az érdeklődőivel.

A hírlevél adatbázissal kapcsolatban az egységes álláspont a „minél több, annál jobb”elv. 10.000 feliratkozó jobb, mint 5.000 és 50.000 jobb, mint 25.000.

Ha több, és több embernek küldjük ki, akkor valakinél csak betalálunk, nem? Hírlevelet legtöbbször azoknak küldünk, akik a weboldalon, webshopon feliratkoztak. Feliratkozni egy hírlevélre, lássuk be, nem olyan nagy elkötelezettség. A hírlevelezésnek is megvannak a szabályai, amiről egy másik blogbejegyzésünkben már részletesen írtunk.

Hogyan tudunk a mennyiségi megközelítésből elmozdulni?

Az első fontos lépés, hogy VISELKEDÉSÜK ALAPJÁN csoportosítsuk az érdeklődőket. Elméletben pofon egyszerű. Ki tett többet, kinek nagyobb az elköteleződése? Aki a weboldalon megadta a nevét, email címét, vagy az, aki email-ben feltett nekünk egy kérdést, amire mi válaszoltunk?

Viselkedés alapján természetesen több csoportot is képezhetünk, de minimálisan arra van szükségünk, hogy ki az, aki „csak” feliratkozott, és kik azok, akik könnyen lehet, hogy fel sem iratkoztak, de valódi email váltás alakult ki velük.

Innentől lesz kicsit bonyolultabb

HOGYAN gyűjtjük ki az ő email címüket?
Erre -most már- két lehetőség is van.

Íme a hagyományos módszer

Először listázzuk az összes céges email fiókot, amelyekből kialakulhat VALÓS érdeklődőkkel történő email váltás.
Tegyük fel, hogy 5 db email fiókot azonosítottunk.
Második lépés: a levelezőprogramban szűrjünk dátum szerint a legrégibb email-re. Tegyük fel, hogy az első email 2004.09.05. Kattintsunk az email-re. Jelöljük ki a feladó email címét. Másoljuk ki a vágólapra. Másoljuk be az első email címet egy excel táblábázatba. Menjünk vissza a levezőprogramba, és másoljuk ki a feladó nevét. Menjünk át az excel táblába, és másoljuk be a feladó nevét, de két külön cellába írjuk be, hogy a vezetéknév és a keresztnév külön is meglegyen. Feltétlenül legyünk tekintettel arra, hogy NE másoljunk be spam-eket, NE másoljunk be .gov végű email-eket, NE másoljunk be számla levelek email címeit, és KÜLÖN cimkézzük meg a gmail-es email címeket, mert azok még jól jönnek spéci facebook remarketing kampányokhoz! Ezzel kész vagyunk az első email fiók legrégibb levelével.

A fenti folyamatot folytassuk addig, amig
a) meg nem halunk ☺
b) fel nem dolgoztuk az összes email fiók összes levelezését.

A másik módszer

Ugyanaz, mint a hagyományos módszer, azzal a különbséggel, hogy az Anvert email bányász rendszere pár gombnyomásra teljes mértékben elvégzi ezt helyetted. Ide még szerettem volna többet írni, de egyszerűen nem tudok, mert az Anverttel ilyen egyszerű.

Find out how you can improve your company's performance with Anvert!

Our free demo gives you an insight into how the software works and you can try out its features for yourself.

laptop-dashboard